Marc Verlinden uit Geel is de man achter ‘Sales met inzicht’. Zelf beschikt deze gediplomeerde marketeer over meer dan vijfentwintig jaar ervaring in verschillende sales- en managementfuncties. Daarnaast voltooide hij met succes een coachopleiding bij de Inge Rock Academy, waardoor hij zich gecertificeerd coach mag noemen. De combinatie van verkoopservaring met zijn opleiding tot coach, maakt van hem de perfecte begeleider van vertegenwoordigers en sales managers.

Passie voor sales

Al meteen op de eerste dag van zijn hogere studies marketing wist Marc Verlinden het zeker: ‘Sales, dat is echt iets voor mij!’ Na zijn opleiding marketing volgde hij ook nog de universitaire opleiding handelswetenschappen en bekwaamde hij zich met meerdere managementopleidingen. 

Opklimmen tot sales manager

Eens op de arbeidsmarkt begon Marc als vertegenwoordiger voor de eerste generatie van digitale betaalsystemen. Vervolgens klom hij bij een multinational in de bouwsector op van vertegenwoordiger voor de doe-het-zelfsector tot sales manager.

De volgende tien jaar van zijn carrière werkte hij als vertegenwoordiger en salesmanager van een internationale producent van betonproducten. Daarbij stuurde hij een internationaal salesteam aan en maakte hij deel uit van het managementteam. 

Aan de slag als zelfstandige

In 2011 besloot hij om als zelfstandig algemeen manager aan de slag te gaan voor verschillende bedrijven.

Hij werd ingeschakeld voor diverse projecten.  Als manager werd Marc betrokken bij sales, operationeel management en strategische beslissingen in verschillende KMO’s. Marc kwam ook aan de “andere” kant van de verkooptafel terecht en leerde zo ook meer over het inkoopgedrag van die KMO’s.

Door die verschillende ervaringen is zijn visie op sales ruimer geworden.  Tegelijk ontdekte Marc dat hij meer en meer als coach ging werken en een positief klankbord was voor verschillende medewerkers.

Zich verdiepen in coaching

In deze periode rijpte het idee om zich te verdiepen in coaching. Hij schreef zich in aan de Inge Rock Academy waar hij gecertificeerd coach werd. 

In 2018 lanceerde Marc ‘Sales met inzicht’, waarbij hij zijn expertise in sales, zijn theoretische kennis én coaching samenbrengt. Doorheen de jaren ontwikkelde Marc een sterke eigen visie op sales. Deze theoretisch én pragmatisch gefundeerde visie vormt voor elke dienstverlening van ‘Sales met inzicht’ de solide basis.

Door de coachingsopleiding ontdekte Marc dat een coach zijn coachee tot andere inzichten brengt.  De coach faciliteert, ondersteunt en helpt de coachee om bepaalde zaken anders te gaan doen.

Marc heeft dit dan toegepast op Sales en is ervan overtuigd dat je je klanten kan coachen om bij jou te kopen.

Marc Verlinden